Wednesday, January 24, 2007

Tayar Pancit.

Ini cerita yang berlaku beberapa tahun lepas...
Dua sahabat, Dol dan Man sedang pulang dari dari kerja (shift malam). Tayarmotor pancit pulak tu. Jadi kena lah sorong motor. Rumah jauh jugak lagi.Sampai kat satu simpang, Dol dan Man pun ambik le short-cut. Nak cepat sampaisebab dah ngantuk sangat.
Tapi shortcut tu lalu kat kubur cina. Seram jugak dua orang tu tapi buat-buatberani sambil buat-buat lawak... tak nak tunjuk takut le tu. Tiba-tiba dengarmacam bunyi orang buat mengetuk batu. Bulu roma Dol dan Man dah tegak...Kemudian nampaklah bayang-bayang orang sedang mengetuk sesuatu kat satu kubur.Rupa-rupanya sorang apek sedang memahat batu kubur.
"Aiya apek, lu apa bikin kerja malam-malam... bikin orang suspen saja... esoksiang buat laa...", kata si Dol (marah-marah).
"Aiya, itu bodo punya olang aaa, gua punya nama pun talak betul tulis...", kataapek tu...