Tuesday, September 26, 2006

Ulasan Kahwin Siti & Datu K

Berikut adalah maklum balas selepas majlis perkahwinan Siti-Datuk K?

Rosyam Nor:"Saya minta maaf banyak banyak pada Siti kerana tak dapat menghadirijemputan Siti sebab RTM dah bagi tawaran lumayan untuk jadi hos rancanganMAWI-INA. Walau apa pun saya doakan semoga Siti berbahagia. Next time kalau Siti nak bersalin ke, nak bercerai ke dan teringin masuk TV, jemputlah saya untuk jadi hos"

Datuk Yusof Haslam:"Saya rasa gembira melihat majlis perkahwinan ini dan mendoakan semoga duamempelai berbahagia. Walaupun Siti tak pernah berlakon dalam filem arahansaya, tapi saya ingin buat filem mengisahkan percintaan Siti dan Datuk K.Saya rasa A.Galak yang jugak bermisai tebal dan berusia sesuai untuk watakDatuk K"

Datuk Sharifah Aini: "Walaupun dia tak jemput Kak Pah, Kak Pah tetap menonton TV malam tu.Terima kasih TV3. Kak Pah doakan Siti akan berbahagia dan cepat dapat anakdan cepat jadi gemuk lepas tu. Kalau boleh segemuk Kak Pah"

Ella:"Siti dah selamat. El belum ada jodoh. Mungkin lepas ni El akan belajardari Siti cara pikat Datuk"

Mawi:"Saya jugak minta maap pada Siti sebab tak dapat hadir malam tu. Bukan niatsaya untuk 'potong line' tapi saya dibayar untuk berlakon apa yang patut.Sudah rezeki saya. Tapi apa apa pun harap Siti terus gembira dengansuaminya. Selamat pengantin baru"

Ina (Tunang Mawi):"Jaga mak. Jaga mak. Jaga mak"

Aznil:"Selamat berbahagia Siti. Saye tak dapat hadir. Astro ugut nak pecat sayekalau saye tak nak jadi hos untuk MAWI-INA. Minta maap Siti. Lagipun sayetak berduit sebab AF dah habis. So kena la buat duit sikit"

Pak Lah:"Saya suka erti disebalik jumlah mas kahwin dan duit hantaran. Iamelambangkan Islam Hadhari. Tahniah untuk Siti"

Sammy Vellu:"Saye hingin mengucapken Selamat Pengantin Baru kepade mereke. Tol tidakakan dinaikkan. Siti boleh selalu balik kampung di Kuale Lipis"

Syarifah Amani: "I will look stupid if I wear kurung Melayu"Karam Singh Walia:"Bak kata pepatah bagai pinang dibelah dua, tidak semestinya sama rata,datuk pilih si ayam dara, siti mendapat si ayam tua"

Muhammad Aazif (anak Datuk K):"Kalau dulu bila sambut Mother's Day kami akan nyanyikan lagu ibu untukmummy. Tapi bila Father's Day tak de pun lagu untuk kaum bapa, ade pun satujer tapi tak sesuai utk papa. But this time we all boleh nyanyikan lagutu?.. "Ayahku Kahwin Lagi"