Sunday, October 01, 2006

Tiga Orang Gila

Ada 3 orang gila yang telah dimasukkan ke dalam mental hospital… Kodi, Hudu dan Biduk… Mereka ni antara 3 yang kegilaannya makin kurang dalam hospital tersebut…. Memandangkan ketiga tiga mereka ini ada potensi untuk keluar maka suatu hari doctor pakar pun menginterview mereka dalam bilik opisnya untuk mempastikan penekaanya betul…. Setiba di opis doctor…“Kodi, kamu masuk dulu…” kata Nurse yang bertugas hari itu…Kodi pun masuk.... “Duduk” kata doctor… sambil mengeleng gelengkan kepala, Kodi pun duduk… “Cuba tunjuk kat mana telinga?” kata doctor… Kodi menunding kat mulut dan berkata, “ini doc”…“Pandai…. Mata?” kata doctor lagi… Kodi menunding kat hidung… dan berkata “ini doc”…“Pandai… Nurse, bawa dia keluar… panggil yang lain… saya rasa, dia masih gila lagi lah…” kata doctor yang memang dah tensen melihat Kodi…“Baik…”… Ok, giliran seterusnya Hudu.. Masuk…kata Nurse…Hudu pun masuk…. Belum sempat Doktor suruh duduk, Hudu dah duduk…“Aik, duduk doh?” kata doctor…“Tak sabar nak keluar tuan!”. “Oooo… ok ok… skarang saya nak uji awak pula… cuba tunjuk kat mana telinga kiri awak?” Hudu memegang telinga kirinya.. “Ini tuan”. “Wah… pandai… mulut pula?”. “Eh, mulut tu apa tuan? Manusia ada mulut ke tuan?”. “Blah ko dari sini… setupid! Nak buat lawak pula…. Nurse! Panggil Biduk….! Cepat!” Doktor dah marah sebab tak tahan ngan perangai orang tu… Hudu laa… hehe.. “Ok Hudu, ngko kuar” “Biduk masuk….”kata nurse… “Apasal? Apasal? Salah ker?” Macamtu lah Hudu yang Hodoh tu keluar ngan terpaksanya…. Sebelum masuk, Biduk dah ketuk pintu…. “Masuk”… Biduk pun masuk… “Tuan, boleh saya duduk?” “Eh, duduk… duduk….
Sebaik sahaja duduk di kerusi Biduk memegang telinga kirinya dan bercakap, “ini telinga kiri, kemudian memegang telinga kanannya.. “Ini telinga kanan” “pastu ini mulut, ini mata, ini rambut, ini hidung” katanya … Doktor terpegun seketika sebab Biduk telah melakukan dengan baik… “Betul” kata doctor… “Alaa senang jer Doc, pakai otak maa” kata Biduk sambil menunjuk kat lututnya…. Hahahahaha