Monday, June 25, 2007

Yayasan Sabah!

Seorang pelancong dari America pergi bercuti di Sabah bah... Kemudian:

Pelancong : Taxi!! Stop...

Strreetttt.... Taxi pun berhenti...

Pemandu taxi : Apa dia tuan?
Pelancong : Bawa saya berjalan jalan di bandar Kota Kinabalu...
Pemandu taxi : Ok...

Dengan itu, pemandu taxi pun bawa lah si pelancong tersebut merayau rayau di KK... Mula mula pergi Center Point...

Pelancong : Wah, hebatnya tempat ni... Apa ni? Huh! Canggih Sungguh!
Pemandu taxi : (Dengan Bangganya) Hehe... Ini lah Center Point...
Pelancong : Wah! Hebat, hebat.... Agak agak berapa tahun boleh siap aa?
Pemandu taxi : Dalam 4 tahun kali...
Pelancong : Wah! Memang hebat! Tapi lau tempat kami, 2 tahun boleh siap sudah ni!
Pemandu taxi : Ciss!!

Kemudian, Pemandu taxi tersebut bawa pelancong tu pergi Wisma Merdeka...

Pelancong : Wah! Ini pun hebat... memang hebat... Ini pun buat 4 tahun ka?

Pemandu taxi rasa nak berlagak sikit pastu dia cakap...

Pemandu taxi : Alaa... ini dua tahun ja....
Pelancong : Hebat! Memang hebat... tapi lau tempat kami, 1 tahun jak ni...
Pemandu taxi : Cisss... kena lagi....

Selepas tu, pemandu taxi bawa pelancong pergi ke likas... dari jauh pelancong nampak Yayasan Sabah... pastu...

Pelancong : Wah... apa tu, apa tu... tingginya...

Pemandu taxi wat tak tau jak... nda menoleh pun...

Pelancong : Wei! Tengok, tengok... cantik betul la...

Pemandu taxi pun tidak sabar lagi melihat pelancong tu lalu berkata...

Pemandu Taxi : Mana? Tidak tau! Semalam tiada tu...

Hehehe...

Cerita di remind oleh Ain...